Vinylester of Polyester

vinylester of polyester

In de wereld van scheepsbouw en jachtontwerp zijn de keuzes voor materialen talrijk en gevarieerd. Van traditionele materialen zoals hout, staal en zelfs beton tot geavanceerde composieten zoals koolstofvezel – carbon, waarbij elk materiaal zijn eigen kenmerken en toepassingen kent. Echter, een materiaal dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen in vooral de bouw van elektrische boten is vinylester.

Vinylester, een type composiethars versterkt met glasvezel, staat bekend om zijn uitstekende eigenschappen zoals lichtheid, stijfheid, duurzaamheid en osmosebestendigheid. Deze combinatie van eigenschappen maakt het bij uitstek geschikt voor elektrische boten.

Door vinylester te injecteren onder vacuum komen er nagenoeg geen schadelijke emissies vrij tijdens het productieproces. Dit vacuum proces in combinatie met sandwich foam constructies maakt het gebruik van vinylester tot wel 50% lichter dan traditionele bouwmethodes met aluminium en polyester, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie van elektrische boten.

De stijfheid van de sandwich constructie zorgt voor stabiliteit en responsiviteit, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Daarnaast is vinylester duurzaam en bestand tegen slijtage, scheuren en impact, waardoor het onderhoud en de operationele kosten verminderen en dus ook wel tegen een stootje bij het aanleggen kunnen.


Al met al biedt vinylester een unieke combinatie van eigenschappen die het ideaal maken voor de bouw van elektrische boten. Met zijn lichtheid, stijfheid, duurzaamheid, corrosiebestendigheid en milieuvriendelijkheid is vinylester een veelbelovende keuze voor de toekomst van de maritieme industrie. Licht en stijf vinylester in een sandwich foam constructie dus het ideale materiaal voor elektrische boten.

#Vinylester #ElektrischeBoten #Duurzaamheid #Innovatie #poyesterboten #innovatie #osmose #millieu