Elektrisch varen in Friesland, volg deze routes

Met de lente die is afgetrapt en de dagen die langer duren voelt u de verleiding om weer het water op te gaan en te genieten van prachtige vaardagen. Wilt u komend seizoen elektrisch varen in Friesland? Laten wij u inspireren met een aantal routes die u in deze waterrijke provincie kunt afleggen.

Varen in Friesland

1. Langweer en omgeving (16 km)

Langweer, een klein plaatsje in het zuidwesten van Friesland, is met name in het hoogseizoen ontzettend populair. Reden voor de populariteit is dat het dorp omgeven wordt door prachtige wateren. Het is bij uitstek een plek om uw vaarroute te beginnen. De route is ongeveer 16 kilometer lang en loopt via Goingarijp en Broek weer terug naar Langweer. Vaart u met uw eigen elektrische sloep, dan is deze afstand goed te doen en u kunt de route geheel op eigen tempo voortzetten. Onderweg komt u langs diverse boeiende bezienswaardigheden, waaronder twee klokkenstoelen die stammen uit de 16e en 17e eeuw. Te midden van de uitgestrekte natuurgebieden rondom de Blokslootpolder en Goaiingarypster Puollen komt u optimaal tot rust. Zeker wanneer u elektrisch vaart door Friesland en gebruikmaakt van een fluisterstille motor.

2. Burgum Mar, gelegen in de Noordelijke Friese Wouden (15 km)

De Friese Wouden is een uniek natuurgebied met een veelzijdigheid aan flora en fauna. Bent u te voet, op de fiets of varend, dan kunt u diverse prachtige routes in dit gebied afleggen. Wilt u elektrisch varen in dit deel van Friesland, dan kunt u het beste beginnen en eindigen in de havens van het Burgum Mar aan de kant van Sumar. Zet koers richting het zuiden en vervolg uw route langs prachtige riet- en moeraslanden en laagveengebieden. De vaarroute begint op het Burgum Mar en loopt over op De Leijen. Heeft u een verrekijker in uw bezit, dan raden we u aan die mee te nemen. Onderweg kunt u namelijk aanleggen bij diverse uitkijkpunten. Vanaf hoge hoogtes kijkt u uit over het gebied waar u zojuist doorheen bent gevaren.

Bij JR Yachts hebben we veel respect voor natuurgebieden als de prachtige Friese Wouden. Daarom hechten we er grote waarde aan dat bezoekers zorgvuldig omgaan met het gebied en zijn inwoners. Door elektrische te varen in de omgeving van Friesland en een fluisterstille, duurzame sloep te besturen, minimaliseert u de hinder voor de natuur.

3. Harlingen – Franeker (25 km)

Friesland staat bekend om de waterrijke gebieden, uitgestrekte natuur maar zeker ook om de vele gezellige steden die de provincie rijk is. Wilt u elektrisch varen in Friesland, dan kunt u genieten van de afwisseling tussen natuur en cultuur. De laatste vaarroute waarop we u willen meenemen, bevindt zich tussen Harlingen en Franeker. Een route van ongeveer 25 kilometer gelegen in het westen van Friesland. Het start- en eindpunt van de route ligt in Hitzum, net onder Franeker. U kunt de route volgen door naar het zuiden te varen. Onderweg heeft u uitzicht op prachtige natuurgebieden. Wilt u een tussenstop maken, dan kunt u in Harlingen aanleggen om daar verwelkomd te worden door een charmant en historisch centrum. Na een wandeling door de haven of een drankje op het terras kunt u uw route vervolgen, U komt dan uit in Franeker. Ook hier kunt u zich laten inspireren door de charmes van de Elfstedenstad die rijk is aan geschiedenis.

Varen in Friesland Harlingen

Elektrisch varen in Friesland met JR Yachts

Kijkt u ernaar uit komend vaarseizoen uw eigen sloep te besturen? Bij JR Yachts helpen we u graag deze wens te verwezenlijken, zodat u binnenkort elektrisch kunt varen in Friesland. Bekijk onze diverse modellen en profiteer van de vele voordelen die onze elektrische sloepen u bieden. Wilt u meer informatie over onze boten? Neem vrijblijvend contact met ons op.