4 Voordelen van elektrisch varen

Een middag varen om vanaf de grachten te genieten van de stadse omgeving of om de rust en de natuur op te zoeken. Met een eigen sloep die u achter huis heeft liggen, maakt u geregeld van de gelegenheid gebruik het water op te gaan en te genieten. Wilt u het vaargenot verhogen? Ervaar dan de voordelen van elektrisch varen waarover u meer leest in deze blog.

1. Fluisterstil varen

Terwijl het water onder u door stroomt en u geniet van een heerlijke dag op het water, wilt u zo weinig mogelijk gestoord worden door externe factoren. Zeker in de natuur waar u de rust opzoekt, horen harde motorgeluiden niet thuis.

Heeft u een elektrische sloep, dan wordt uw rust niet onderbroken door storende geluiden of trillingen die de motor produceert. De motor is fluisterstil en neemt daardoor veel ongemakken weg tijdens het varen. Dat is toch wel een essentieel voordeel van elektrisch varen.

2. Comfortabel varen

Vaart u elektrisch, dan is het comfort tijdens het varen merkbaar hoger. De fluisterstille motor draagt al aanzienlijk bij aan het hoger comfort, maar ook het uitblijven van trillingen en de eenvoudiger besturing zijn belangrijke voordelen van elektrisch varen. Bovendien ondervindt u geen overlast van onaangename geuren die door een benzinemotor wel ontstaan.

elektrisch varen voordelen

3. Duurzaam varen

Niet alleen u profiteert van de voordelen van elektrisch varen. Ook voor het klimaat is het erg gunstig om over te stappen op een vaartuig met elektrische aandrijving. Doordat de CO2-uitstoot met een elektrische motor aanzienlijk vermindert, wordt er minder schade aan het milieu toegebracht.

Een ander voordeel van onze duurzame sloepen, is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. In plaats van polyester zijn onze vaartuigen gemaakt van lichter en stijver vinylester. Dit materiaal is duurzaam en beter bestand tegen vocht, waardoor u vaker en langer het water op kan zonder dat de boot beschadigd dreigt te raken.

4. Goedkoper varen

Het laatste voordeel van elektrisch varen zit hem in de kosten die u maakt. Wanneer u een sloep met benzinemotor heeft, bent u meer geld kwijt aan brandstof dan wanneer u de elektrische motor moet opladen. Zeker met het stijgen van de gasprijzen is het verschil tussen benzine en stroom aanmerkelijk groter.

Voordelen van elektrisch varen met JR Yachts

Wilt u optimaal genieten van een middag varen, profiteer dan van de voordelen van elektrisch varen. Meer comfort, duurzaamheid en financiële winst maken de keuze voor een elektrische sloep eenvoudiger. Zeker in een van onze elektrische vaartuigen geniet u volop van een zorgeloze middag op het water. Een luxe hightech ontwerp in combinatie met een vooruitstrevende kwaliteit zorgt ervoor dat u jarenlang van de mogelijkheid gebruikmaakt elektrisch te varen.

Smaken deze ideeën naar meer en ziet u zichzelf al als kapitein op uw eigen schip? Wacht dan niet langer af, maar neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. We introduceren u graag in de wereld van onze duurzame en innovatieve vaartuigen die u alle vrijheid geven op het water.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *