11 Voordelen van elektrisch varen

Optimaal genieten van elektrisch varen

Een middag varen om vanaf de grachten te genieten van de stadse omgeving of om de rust en de natuur op te zoeken. Met een eigen sloep die u achter huis heeft liggen, maakt u geregeld van de gelegenheid gebruik het water op te gaan en te genieten. Wilt u het vaargenot verhogen? Ervaar dan de voordelen van elektrisch varen waarover u meer leest in deze blog. De eerste vier voordelen hebben betrekking op elektrisch varen in het algemeen. Verderop gaan we dieper in op de specifieke voordelen van onze boten.

4 Algemene voordelen

7 Voordelen van JR Yachts

Sloep voordelen JR Yachts

1. Fluisterstil varen

Terwijl het water onder u door stroomt en u geniet van een heerlijke dag op het water, wilt u zo weinig mogelijk gestoord worden door externe factoren. Zeker in de natuur waar u de rust opzoekt, horen harde motorgeluiden niet thuis.

Heeft u een elektrische sloep, dan wordt uw rust niet onderbroken door storende geluiden of trillingen die de motor produceert. De motor is fluisterstil en neemt daardoor veel ongemakken weg tijdens het varen. Dat is toch wel een essentieel voordeel van elektrisch varen.

2. Comfortabel varen

Vaart u elektrisch, dan is het comfort tijdens het varen merkbaar hoger. De fluisterstille motor draagt al aanzienlijk bij aan het hoger comfort, maar ook het uitblijven van trillingen en de eenvoudiger besturing zijn belangrijke voordelen van elektrisch varen. Bovendien ondervindt u geen overlast van onaangename geuren die door een benzinemotor wel ontstaan.

elektrisch varen voordelen

3. Duurzaam varen

Niet alleen u profiteert van de voordelen van elektrisch varen. Ook voor het klimaat is het erg gunstig om over te stappen op een vaartuig met elektrische aandrijving. Doordat de CO2-uitstoot met een elektrische motor aanzienlijk vermindert, wordt er minder schade aan het milieu toegebracht.

4. Goedkoper varen

Het laatste voordeel van elektrisch varen zit hem in de kosten die u maakt. Wanneer u een sloep met benzinemotor heeft, bent u meer geld kwijt aan brandstof dan wanneer u de elektrische motor moet opladen. Zeker met het stijgen van de gasprijzen is het verschil tussen benzine en stroom aanmerkelijk groter.

5. Uniek ontwerp van het onderwaterschip

We hebben de algemene voordelen van elektrisch varen op een rij gezet. Nu willen we ons richten op de voordelen die onze boten u bieden. In de eerste plaats het onderwaterschip. Voor dit gedeelte dat onder de wateroppervlakte ligt, hebben we uitvoerig gekeken naar een ontwerp dat zorgt voor minimale weerstand in het water. De romp is gestroomlijnd, waardoor tijdens het varen minder energie verbruikt en grotere afstanden kunt afleggen. Lees meer over ons onderwaterschip.

onderwaterschip ontwerp

6. Compacte podmotoren voor meer efficiëntie

In het verlengde van het fluisterstil en duurzaam varen, is de toepassing van podmotoren die we in onze boten hebben gemonteerd. Deze motoren bevinden zich onder water. Het compacte en slimme ontwerp draagt net als het voorgaande voordeel aan minimale weerstand tijdens het elektrisch varen. Bovendien zijn de motoren geluidloos, hebben ze een levensduur tot maar liefst 20.000 uur en uw boot is maximaal wendbaar. Lees meer over compacte podmotoren.

7. Lithium voor meer kracht en een langere levensduur

Bij JR Yachts verkiezen we de lithium accu boven loden accu’s. Hoewel loden accu’s relatief goedkoop zijn, bieden ze niet de voordelen die u tijdens het elektrisch varen wilt. Daarom maken we voor onze boten gebruik van een lithium accu waarmee u op langere termijn aanzienlijk in kosten bespaart. De batterij wordt sneller opgeladen, gaat aanzienlijk langer mee en zorgt daardoor voor een hoger actieradius. Lees meer over de kracht van lithium.

8. Duurzaam varen met vinylester

Een ander voordeel van onze duurzame sloepen, is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. In plaats van polyester zijn onze vaartuigen gemaakt van vinylester. Dit is een lichter en stijver materiaal waarin composiethars en glasvezel zijn verwerkt. Dit materiaal is duurzaam en beter bestand tegen vocht, waardoor u vaker en langer het water op kan zonder dat de boot beschadigd dreigt te raken. Lees meer over vinylester.

9. Innovatieve technologie

Ook achter het bedieningspaneel van onze boten ervaart u de voordelen van elektrisch varen. De bediening is namelijk uitgevoerd met de meest innovatieve technologieën die het plezier op het water vergroten. U kunt gebruikmaken van functies als Steer by Wire en Joystickdocking, waardoor u heel secuur en snel kunt sturen. De elektronische systemen zijn eenvoudig te bedienen, dus u kunt volledig ontspannen tijdens het varen. Lees meer over onze innovatieve technologie.

Voordelen elektrisch varen

10. Probleemloos vervoeren

Heeft u uw boot in haven A liggen, maar vertrekt u liever vanaf haven B? Bijvoorbeeld omdat u een weekendje weg gaat naar de andere kant van het land? Het liefst wilt u uw eigen boot gemakkelijk meenemen, om ook op andere wateren te genieten. Het voordeel van onze boten is dat ze door het lichte en duurzame materiaal makkelijk trailerbaar zijn. Met weinig moeite kunt u de boot vervoeren, waardoor u nog meer vrijheid heeft om te varen waar u wilt. Lees meer over probleemloos vervoeren.

11. Verder, vaker en langer varen

Tot slot het laatste voordeel van elektrisch varen met onze boten. Hier komen de voorgaande voordelen samen. Al deze voordelen bij elkaar, van het onderwaterschip tot de keuze voor podmotoren, zorgen ervoor dat u op hetzelfde vermogen minimaal 2-3 keer verder kunt varen. Dat betekent: langere dagen op het water, zorgeloos genieten zonder om te kijken naar de accu en nog meer zien van het omliggende landschap. Lees meer over het bereik van onze elektrische sloepen.

Profiteer van de voordelen van elektrisch varen met JR Yachts

Wilt u optimaal genieten van een middag varen, profiteer dan van de voordelen van elektrisch varen en van onze boten. Meer comfort, duurzaamheid en financiële winst maken de keuze voor een elektrische sloep eenvoudiger. Zeker in een van onze elektrische vaartuigen geniet u volop van een zorgeloze middag op het water. Een luxe hightech ontwerp in combinatie met een vooruitstrevende kwaliteit zorgt ervoor dat u jarenlang van de mogelijkheid gebruikmaakt elektrisch te varen.

Smaken deze ideeën naar meer en ziet u zichzelf al als kapitein op uw eigen schip? Wacht dan niet langer af, maar neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. We introduceren u graag in de wereld van onze duurzame en innovatieve vaartuigen die u alle vrijheid geven op het water.